mandag 3. mai 2010

Norwegian Wood


Norwegian Wood var et byggeprosjektprosjekt som ble startet i sammenheng med kulturhovedstaden Stavanger 2008. Konseptet er å bygge i miljøvennlig trearkitektur. Stavanger har norges største trebebyggelse, og det er dette Norwegian Wood har lagt vekt på og ville videreutvikle. Byggenæringen vil i dette prosjektet ha en bærekraftig retning. Hensikten med dette prosjektet er også å fremme Stavanger som et forbilde for miljøvennlig, moderne trearkitektur.



Norwegian Wood vil altså videreutvikle trehus til moderne, miljøvennlige og nyskapende byggninger som er forbilledlige.



Et prosjekt som ble ferdigstillt i november 2008, var Lanternen i Sandnes. Dette bygget er det delte meninger om. Ideen bak prosjektet var å ha et sted som kunne brukes til blant annet scene og torg med tak. Dette skal være et plassrom med tak, som bæres av tresøyler. Taket definerer rommet og gulvet, der rommet kan tolkes på flere måter. Alt i alt er det et veldig fleksibelt bygg. Personlig synes jeg at det store høye bygget blir litt stengt inne mellom de andre bygningene, og det får ikke den friheten bygget trenger for å se faktisk fint ut. Det er min menining, noen bedre? 


 Norwegian Wood har mer eller mindre blitt avsluttet i Stavanger. Her har flere prosjekter blitt gjennomført, men også en del har bare blitt liggende. Kanskje de en dag blir realisert, men en ting er sikkert, det er at flere steder i Norge har Norwegian Wood blit aktuelt, og det er flere utstillinger om Norwegian Wood rundt om i landet. 



NAL/ECOBOX

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar